Публикация

Спираш цигарите – получаваш 5 хил.евро?


Анна Братуейт от Варна е българският победител в европейския конкурс за бивши пушачи.
Състезанието е организирано от Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене. То започна през 2008 г. с участието на 13 страни.

Целта е да се стимулират бившите пушачи да споделят своята лична история за отказа си от цигарите и така да се помогне на други да последват техния пример.

До 31.12.2009 г. общо 62 души са подали в Министерството на здравеопазването формуляри за участие в конкурса за определяне на национален победител. 10 от тях не са допуснати поради непълни формуляри или липса на подпис.

Анна Братуейт ще участва във финалния етап от конкурса и ще се бори за голямата награда – ваучери за почивка на стойност 5 хил. евро или за втората награда във вид на ваучери за почивка на стойност 2 хил. евро.

От името на МЗ заместник-министър доц. Тодорка Костадинова връчи днес пет национални предметни награди на отличените. Фотоапарат получиха победителката и петимата нейни подгласници - Васил Василев от Варна, Беатриче Лазарова от София, Иван Ненов от  Велико Търново, Деница Петрова от  София, Петко Петков от Сандански.

Поради големия брой вълнуващи и поучителни истории, с предметни награди бяха наградени и още 10 бивши пушачи. 
 
Разказът на победителката в националния конкурс е публикувана в сайта на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето www.aznepusha.bg.

Коментари