Публикация

Какво представлява терапията с магнитно поле?

Какво представлява терапията с магнитно поле?

Подлагането на организма на електромагнитното поле с определена честота позволява клетъчната мембрана да променя пропускливостта си


Подлагането на организма на електромагнитното поле с определена честота със системата Viofor JPS позволява клетъчната мембрана да променя пропускливостта си. Мембраната около клетката има различен електрически потенциал, който отговаря за правилния обмен на йони. При правилна разлика на електрически потенциал, клетката работи гладко и абсорбира необходимите и вещества (кислород, минерали соли) и изхвърля отпадъчните вещества. Когато тази разлика е нарушена, се нарушава електромагнитното поле на клетката, което води до патологии и болести. Според лауреата на Нобелова награда д-р Ото Варбург, клетките поддържат положителен потенциал в тяхната мембрана. Всяка клетка има за цел да окаже положителен потенциал, начисляван от външната страна на мембраната и отрицателен, начисляван от вътрешната страна на мембраната. Клетките понижават силата си, което се дължи на процесите на стареене, стрес, нездравословна хранене, токсична среда на живот и енергиен смог.

Д-р Варбург доказва, че здрави хора имат клетъчен потенциал с напрежение 70-100 mV, хора с хронични заболявания имат клетъчно напрежения между 30-50 mV, пациенти с рак и други болести са с клетъчно напрежения по-малко от 15-20 mV. Посредством магнитостимулацията със системата Viofor JPS се възвръща магнитното поле на клетките до нормалните нива. 
Апаратите за терапия с магнитно поле Viofor JPS са патентовани и клинично доказани системи и притежават знак за качество CE0120, което потвърждава неговото съответствие с изискванията на директивата за медицински изделия на ЕС. Те използват слаба и изключително ниска честота на магнитното поле с ниска индукция и специфична структура на сигнала. Именно благодарение на тези параметри на сигнала, ефектите при терапията със системата Viofor JPS са толкова благоприятни и ефикасни. 

Коментари