Публикация

Хирург от Разград на съд за измами

Хирург от Разград на съд за измами

Повдигнаха 2 обвинения срещу лекаря, нанесъл щети за над 8000 лв.


Районната прокуратура в Разград предаде на съд 49-годишния хирург д-р Бранимир Мичев от МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград. Това съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура-Варна, цитирана от Дарик радио.

Обвиненията срещу д-р Мичев са две - за обсебване чрез противозаконно присвояване на лекарства, собственост на лечебното заведение, и за измама с цел да набави за себе си имотна облага  чрез възбуждане и поддържане на заблуждение у свои пациенти.

Според обвинението в периода от 11 февруари до 24 април 2014 г. като хирург в болница "Свети Иван Рилски" в Разград д-р Мичев противозаконно присвоил чужди движими вещи - 55  флакона лекарствен продукт "Таргоцид" от  400 млг на стойност 3203,40 лева, собственост на болницата, които владеел и пазел. За това престъпление извършителят се наказва за обсебване с лишаване от свобода от една до шест години.

За времето от 24 февруари до 2 май 2014 г. в Разград д-р Бранимир Мичев възбудил и поддържал заблуждение у близките на петима свои пациенти, че ще осигури допълнително ефикасни лекарства и медицински консумативи за лечението им, с което им причинил имотна вреда в размер общо на 5327 лева. За измама в Наказателния кодекс е предвидено същото наказание - лишаване от свобода от 1 до 6 год.

Щетите от престъпленията, в които е обвинен подсъдимият хирург, са в размер на 8530,40 лева. Те не са възстановени до момента. Разноските по делото, което е насрочено за разглеждане в Разградския районен съд за 26 октомври 2016 г., са в размер на 5385 лева. 

Подсъдимият д-р Мичев е със забрана да напуска пределите на страната. Срещу него е внесен и друг обвинителен акт от Районната прокуратура в Разград за измама в съучастие, съобщават  от Апелативна прокуратура.

Коментари