Публикация

Кабинетът одобри допълнително 7 200 000 лева за здравеопазване за 2016 г.

Кабинетът одобри допълнително 7 200 000 лева за здравеопазване за 2016 г.

Парите са за ремонти и апаратура в болници в цялата страна


 

Правителството одобри на свое заседание допълнителни разходи в размер на 7 млн. и 200 хил. лв. по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2016 г. за държавни лечебни заведения за болнична помощ. Те се отпускат за болници в цялата страна.

Най-голямото перо от 2 млн. лв. се отпуска на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"   за строително-ремонти дейности и закупуване на медицинско оборудване за нуждите на Детска клиника. Премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че с отпуснатите средства ще се направи спешен ремонт и ще се закупи модерна апаратура в клиниката.

Кои болници в страната каква парична помощ получиха - вижте в разпределението на разходите в прикачения файл по-долу.

„Това е инвестиция в бъдещето“, каза по време на заседанието министърът на здравеопазването Петър Москов. Той обясни, че в някои от болниците, за които се отпускат средствата, не е правен ремонт от близо 40 години, както е в референтното отделение за деца с ушни заболявания в ИСУЛ. Министърът на здравеопазването поясни, че двата апарата „изкуствено сърце“, които се закупуват за УМБАЛ „Св. Екатерина“, ще бъдат поставени на пациенти на 17 и 18 години.

 

 

Прикачени файлове

Razhodi bolnitsi 2016.docx

Коментари