Публикация

Д-Р РАДЕВА ПРИЛАГА КРИОТЕРАПИЯ СРЕЩУ РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА

Д-Р РАДЕВА ПРИЛАГА КРИОТЕРАПИЯ СРЕЩУ РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА

Д-р Радева е сред малкото лекари у нас, които прилагат метода на криотерапията


Д-р Антонина Радева провежда наблюдение на високорискова и нормална бременност по най-съвременните методи в партньорство с опитна акушерка.

АГ-лекарката има редица специализации и една от мисиите й е профилактика и лечение на предркови състояния на маточната шийка. Д-р Радева е сред малкото лекари у нас, които прилагат метода на криотерапията. "Това е безкръвен, безболезнен начин за лечение на рак на шийката на матката, известен още като "безкръвна конизация". При положителни резултати за HVP/Човешки папилома вирус, в тялото на жената се внася газ с температура -78.5, който стопява клетките-носители на вируса", обяснява лекарката. След процедурата следва консервативно/медикаментозно лечение на двамата партньори за изчистване на кръвта от вируса по схема, приета от Международния Алианс за наблюдение и лечение на рака на маточната шийка.

Освен с криотерапия в гинекологията, д-р Антонина Радева има специализации по гинекологична ендокринология, колпоскопия, хронични течения, оперативна гинекология и лапароскопия, семейно планиране и контрацепция. Има опит също с консервативно и оперативно лечение на стресинг континенция /изпускане по малка нужда при жените/.

Коментари