Публикация

Маса за виртуални дисекции показаха в МУ Пловдив

МУ Пловдив бе домакин на презентация на медицинската маса за виртуални дисекции Sectra. Български и чуждестранни студенти на университета, преподаватели и специалисти от университетската болница имаха възможност да се запознаят с една от най-съвременните технологии за обучение по медицина. 


Масата позволява на всяко едно медицинско лице лесно да изследва, проучва и диагностицира пациент, използвайки изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални анатомични и медицински случаи.

Най-ентусиазирани и впечатлени по време на демонстрациите на технологията логично се оказаха преподавателите по анатомия и техните студенти от I-ви и II-ри курс, тъй като системата бе поставена в катедра „Анатомия, хистология и ембриология“ с ръководител проф. д-р Стефан Сивков. 

Сред посетителите в залата по дисекции и участници в демонстрациите бяха и професори от различни катедри и ръководители на отделения в университетската болница – специалисти ортопеди, рентгенолози, анестезиолози, хистолози, акушеро-гинеколози и др. Всички участници се запознаха с технология, която дава изключителен достъп до цялостен набор от медицински изображения – от анатомия до хистология, с помощта на които преподавателите могат да дават възможност на своите студенти за истинско клинично изживяване.

Коментари