Публикация

Безплатно за бебета: олeогел за елиминиране на млечните корички в аптеки „Фаркол“

Специалният подарък от „Цеумед“ е за майки, които искат бързо да решат проблема с крустите


Акция „С грижа за бебето“ подемат аптеки „Фаркол“ - Бургас. Тя ще се проведе от 1 до 20 ноември с любезната подкрепа на „Цеумед“ и ще постави акцент на грижата за най-малките.

Често срещан проблем при тях е себорейният дерматит, който пък е причина за поява на млечни корички по скалпа, известни и като крусти. Това е особено неприятно, защото понякога люспите и коричките обхващат голяма площ от окосмената част на главата. В рамките на акцията, в аптеки „Фаркол“-Бургас ще бъде представен иновативен продукт, който елиминира бързо и деликатно крустите. Майките, чиито деца имат подобен проблем, ще могат сами да се уверят в качествата на гела, който ще бъде специален подарък към тях.

Гелът за млечни корички се нарича „Цеумед Кредъл Къп“. Името му идва от международното название на крустите „cradle cap“. Продуктът е комбинация от натурални съставки и представлява иновативна, хидрофобна формула във вид на олеогел, който позволява лесно и внимателно отстраняване на коричките по кожата на главата. Може да се използва от 3-ата седмица след раждането на детето“, обясни г-н Даниел Данов, управител за България на компанията – вносител „Цеумед“, която е сред пионерите на пазара за медицински продукти за бебета в Централна Европа.

„Цеумед Кредъл къп“ съдържа есенциални масла от макадамия, жожоба, маслина, растителни екстракти, както и минерали от Мъртво море. Майки споделят, че се ползва лесно, а ефектът е видим от първото третиране. Нанася се със сухи пръсти върху суха глава. Леко се масажира и се оставя да действа в продължение на 30 минути. След това се добавят няколко капки вода към размекнатите вече корички, които впоследствие се отстраняват нежно и естествено с обилно количество хладка вода.

Продуктът ще бъде раздаван в рамките на акцията „С грижа за бебето“ или до изчерпване на предвидените количества. В аптеки „Фаркол“ ще намерите голям избор от продукти за бебета и деца на доказани производители, които се предлагат на атрактивни цени. За всеки един продукт може да разчитате на компетентна консултация от страна на фармацевтите.

 

 

Коментари