Публикация

Благотворителна творческа вечер "Хаити не е филм.Участвай и ти!"


Днес Домът на киното в София е домакин на благотворителна творческа вечер под наслов „Хаити не е филм. Участвай и ти!”.

В инициативата, която ще започне в 20:30 часа, български интелектуалци ще подчинят за една вечер своя талант на хуманната кауза, за да помогнат на бедстващите в островната държава след опустошителното земетресение от 12 януари, съобщи Българският Червен кръст.

Участие ще вземат поетите Георги Господинов, Силвия Чолева, Марин Бодаков, Миглена Николчина, Борис Роканов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Кристин Димитрова, Стефан Иванов, Надежда Радулова, Палми Ранчев, Марица Колчева, Димитър Кенаров и други, както и музиканти от Nasekomix, „Гологан”, Деси от Phuture Shok, Ambient Anarchist и Popara.
 
Набраните средства ще бъдат преведени в специално откритата от БЧК банкова сметка в подкрепа на спешния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за помощ на пострадалите в Хаити. Те ще бъдат използвани за осигуряване на подслон, медицински грижи, храна, вода и други най-неотложни нужди от първа необходимост.

Сметката е отворена за дарения и извън рамките на благотворителна вечер:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13
BIC: UNCRBGSF
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
(За пострадалите от земетресението в Хаити).

Хуманитарната операция на Червения кръст и Червения полумесец в Хаити ще продължи месеци. В момента спешно се набират 105,7 млн. швейцарски франка. Помощта вече е достигнала до над 220 хил. души, на които всекидневно се осигурява храна, подслон, питейна вода и лечение.

Над 100 хил. лева са събрани вече в банковата сметка, разкрита от Българския червен кръст за пострадалите при земетресението. Чрез есемеси на единен номер 1255 до днес са постъпили над 135 хил. лв.

Коментари