Публикация

От печата: Личните лекари ни преглеждат през телефона

Технически нововъведения в 12-то ДКЦ в София


Личните лекари ще могат да получават директно онлайн по телефона си всички рентгенови снимки и резултати от клинични изследвания, които се правят на пациентите им.

Електронните здравни досиета вече са в процес на въвеждане в 12-и Диагностично-консултативен център в столичния квартал „Люлин“, съобщава в днешния си брой в. „Телеграф“.


„Всички рентгенови образи и резултати от клинична лаборатория са дигитализирани и отиват в здравното досие на пациента и при неговия личен лекар“, обясяват от поликлиниката. 

Общопрактикуващите лекари в ДКЦ-то вече работят с новата система. Самите пациенти също се възползват от нея чрез специално мобилно приложение, което им позволява да получават данните на смартфона си.

В центъра е закупена и нова апаратура за акушеро-гинекологичния кабинет, клиничната лаборатория, физиотерапията и рентгеновия кабинет за общо 365 хил. лв. Средствата са осигурени от Фонда за устойчиво градско развитие на София, допълва изданието.

Коментари

г-ца Ния Ивова
4 ное 2016 15:25

Обещават електронните рецепти да се издават от мартhttp://www.credoweb.bg/izdavaneto-na-elektronni-retsepti-shte-zapochne-do-mart-dogodina-content-93387.html

Моето джи пи редовно си ме лекува по телефона. Задава ми въпроси, разчитам му изследванията, диктува ми лекарства. Въпросът е кога ще имаме електронни рецепти да не разнасяме хартийки?