Публикация

Италиански и български хирурзи демонстрираха във ВМА артроскопски методи за лечение на рамо и коляно

Италиански и български хирурзи демонстрираха във ВМА артроскопски методи за лечение на рамо и коляно

В рамките на Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно


Военномедицинска академия се включи в провеждащия се от 3-6 ноември 2016 г. „Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно“.
 

В Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия /КОТРХ/ на ВМА – София днес, 04.11.2016 г., бе извършена следната операция „Live Surgery on ACL reconstruction“. Интервенцията бе направена от д-р Владимир Стефанов, асистент в Катедрата. В операционната зала като гост от италианска страна присъства д-р Джузепе Калафиоре.
 

Клиниката по ендоскопска травматология на ВМА е и единствено по рода си в България. Специализирана е в областта на артроскопските операции - хирургически интервенции от групата на миниинвазивната хирургия, при която се нанасят минимални оперативни травми при кратки срокове за възстановяване. Обект на хирургическа интеревенция са почти всички стави в човешкия организъм, като преобладаваща част от тях са в областта на колянната и раменната става.
 

Организатор на курса е българо-италианската фондация с нестопанска цел „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия”. Домакин на събитието е Медицинският Университет – Пловдив.
 

Курсът е насочен към младите лекари – специализанти по ортопедия и тази година акцентът е поставен върху хирургичната процедура „артроскопия”. Прилагането на тази популярна неинвазивна технология изисква сложни технически средства и най-вече голям професионален опит. 

Коментари