Публикация

Доц. Димитър Петков е новият член на Международния cъвет на Европейското дружество по съдова хирургия (ESVS)

Доц. Димитър Петков е новият член на Международния cъвет на Европейското дружество по съдова хирургия (ESVS)

Завеждащият отделение „Съдова и ендоваскуларна хирургия" в Болница „Тракия, доц.д-р Димитър Петков, дм, е новият член на Международния съвет на Европейското Дружество по Съдова Хирургия (ESVS).


ESVS посреща предстоящото десетилетие с нов девиз "Ново десетилетие - нови предизвикателства". „Водещите теми, обсъждани по време на заседанията на Съвета бяха развитието на ESVS като лидер в областта на съдовата хирургия, осигуряващ най-високи 

научни и медицински стандарти в Европа и целият свят, осигуряване на непрекъснато медицинско образование на членовете на организацията, внедряване на най-новите технологии в медицинската практика и задълбочаване на колаборацията с националните дружества по съдова хирургия", сподели след завръщането си от Копенхаген доц. д-р Димитър Петков.

Особено внимание е било отделено на възможностите за задълбочаване на връзките с националните организации на страните от Източна Европа и провеждането на съвместни научни и учебни събития с тях. В тази насока ще се акцентира върху обучението на младите специализанти, както и върху сериозната редукция на таксите за отделните видове обучение. Акцент през следващите 10 години ще бъде стремежът към увеличаване на броя на приетите научни статии и презентации на млади колеги и представители на Източна Европа, както и отпускане на нови грантове за наука и обучение. 

Доц. Д-р Димитър Петков изрази надежда, че много от българските съдови хирурзи ще могат да се възползват от новата интеграционна политика на ESVS и ще кандидатстват за научни грантове и обучение в различни области на съдовата хирургия.

Коментари