Публикация

ПРОУЧВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА БОУЕН ТЕРАПИЯТА ПРИ БЕБЕШКИ КОЛИКИ

ПРОУЧВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА БОУЕН ТЕРАПИЯТА ПРИ БЕБЕШКИ КОЛИКИ

Българската Асоциация по Боуен Терапия стартира проучване относно ефективността на Tехниката Боуен срещу бебешки колики. Нашата цел бе да определим до колко е успешна терапията при бебешки колики, както и да дадем обяснение за случаите, при които наблюдаваме слабо или никакво подобрение.


 

В проучването взеха участие 15 Боуен терапевти и общо 170 бебета. Проучването се проведе за период от една годинa: от юни 2015 до юни 2016г. На всички бебета бяха приложени Боуен сеанси веднъж на всеки 4 – 7 дни.

Бяха постигнати следните резултати: 63% с пълно възстановяване; 24% се повлияват значително добре със съвсем леки и периодични остатъчни прояви на безпокойство; 7% имат само временно подобрение; 6% имат слабо или липса на повлияване изобщо.

Обърна се специално внимание именно на тези 6% с незадоволителни резултати, като се предоставят хипотетични обяснения за липсата на ефективност при тях.

Моля, изтеглете и прочетете проучването в прикачения файл.

 

Прикачени файлове

RESEARCH ON BABY COLIC - BG.pdf

Коментари

Доц. Мария Стаевска, която е исвестен алерголог, го беше казала преди време. За съжаление не мога да намерия подробно инфо.

Би ли споделила линк към проучването за алергии? Децата родени секцио определено се адаптират по-трудно от тези родени по естествен път. Твърдението, че раждането секцио крие по-малко рискове за бебето са неверни. Любопитно мое наблюдение е, че по-голямата част от бебетата с енуреза и аутизъм са родени секцио. Ще е интересно да се направят проучвания и в тази посока.

Това доста любопитно проучване още веднъж потвърждава вредите от секциото. Преди време четох подобно проучване, което беше доказало, че бебетата, родени с цезарово сечение, страдат много по-често от алергии.