Публикация

Безплатни консултации на пациенти с диабет в „Токуда“

Прегледите са част от кампанията по отбелязването на Световния ден на диабета – 14 ноември


Болница „Токуда“ се включва традиционно в отбелязването на Световния ден за борба с диабета с безвъзмездни консултации за пациенти с доказан декомпенсиран захарен диабет.

Пациентите трябва да носят предварително направени изследвания: трикратен кръвнозахарен профил и гликиран хемоглобин. Прегледите ще се извършват от специалистите на Отделението по ендокринология на 11 и 12 ноември в лечебното завведение. Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 49 17 и 02/403 4950.

Световният ден на диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември и се превръща в глобален проект за информираност относно коварната болест. За последните 30 г. честотата на захарния диабет тип 2 в световен мащаб е нарастнала с над 60%, като за съжаление тенденциите са валидни и за България. Диагностицираните случаи на захарен диабет у нас към 2010 г. са над 400 000 (средна честота 8,3%, главно тип 2 захарен диабет).

Отделението по ендокринология на „Токуда“ разполага с най-нови съвременни средства и схеми за медикаментозно лечение от световната практика. Екипът работи със специалисти диетолози за изготвяне на индивидуални хранителни режими, провежда обучение за работа с инжекционни средства и глюкомери и осигурява продължително проследяване за пациенти със затлъстяване, захарен диабет и други ендокринни заболявания.

Коментари