Публикация

От печата: Нередности с лекарства в КОЦ-Пловдив

Персоналът на лечебното заведение днес излиза на протест




Далавери със скъпоструващи лекарства били в основата на скандала в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив, информира в. „Труд“, като цитира източници, пожелали анонимност. 

Става въпрос за изписване – с нужда или без, на химиотерапия, и то с оригинална молекула, за лечението на пациенти, от което участниците в схемата са печелели.

Скандалът в онкологичния център избухна след репортаж на „Господари на ефира“ по Нова телевизия за извършени в болницата ненужни операции.

По случая се сезира и районната прокуратура. На специална пресконференция директорът на КОЦ д-р Красимир Вальов миналата седмица съобщи, че за година и половина не са постъпвали оплаквания от страна на пациенти за лечението им. Лекарите категорично заявиха, че са обект на организирана, грозна и мощна атака, като целта е да се елиминира лечебното заведение в полза на частните такива. Те допълниха, че за клинична пътека от 22,50 лв. никой лекар не би осакатил пациент.

За днес е настрочен протест на персонала на КОЦ-Пловдив в защита на професията и болницата. Той е от 12:00 часа в База 2, бул. „Ал. Стамболийски” 2А.
 

Коментари