Публикация

Лекари и пациенти протестираха срещу нападките към КОЦ

Стартирало е вътрешно разследване в Онкодиспанера в Пловдив относно изнасените документи към медии


Персонал и пациенти протестираха заедно днес в Онкодиспансера в Пловдив. Те осъдиха кампанията от последните дни, която се води спрямо КОЦ. Участвалите в акцията медици бяха убедени, че е изнесена вътрешна документация от хора от здравното заведения, които е довела до скандала. 
Пациентите на КОЦ изразиха своето недоволство, възмущавайки се от нападките към лекарите от Комплексния онкологичен център. Според тях е възможно да бъдат допуснати грешки, но това не трябва да се зачерква цялостната дейност на Онкодиспансера. По думите им е имало случаи, в които пациенти не са били диагностицирани добре в чужбина, а изследванията в България са им открили рак.  Мъж на около 50 години каза, че четири месеца е кашлял много, но в Германия нищо не открили, а тук, че има рак на белия дроб.  Искра Сербезова държеше  плакат: " Да защитим лекарите, които спасяват човешки животи!" заяви: В частна болница искаха да ми премахнат гърдата, но тук в КОЦ ме спасиха. Запазиха лимфите и другите жлези. Ако не бяха те, щях да бъда мъртва. Минах през Ад, но докторите ме спасиха, допълни още тя. 
Стартирало е вътрешно разследване в Онкодиспанера в Пловдив относно изнасените документи към медии. Това съобщиха от Етичната комисия на здравното заведение днес. 

Д-р Ваня Белева заяви, че излъчените неща за КОЦ са мръсна инсинуация и истината ще излезе наяве. Тези отделения, които са засегнати са най-добрите в страната. 

Коментари