Публикация

Бременна жена с рак се нуждае от помощ, за да се лекува

23-годишната Ина трябва да роди преждевременно подари напредване на заболяването


снимка: Facebook

Бременна жена, болна рак на гърлото, се нуждае от средства, за да замине за лечение в чужбина. Поради напредването на заболяването, бебето на 23-годишната Ина от Генерал Тошево трябва да се роди преждевременно. След дни бъдещата майка навлиза в седмия месец от бремеността.

За страшната диагноза младата жена разбира след като забременява. Следват посещения на болници в цялата страна. 

„Имаше усещане за чуждо тяло в гърлото си. Многократно сме ходили в спешна помощ, при личния лекар, при специалисти уши, нос, гърло. Но никой не успя да открие тумора”, каза Наско Недялков, годеник на Ина, пред БТВ

Досега на бъдещата майка са направени няколко интервенции. Туморът е бил отстранен, но отново се е появил. Състоянието на момичето е тежко, затова лекарите препоръчват да роди скоро.

Семейството на Ина е решило раждането да е в България. Вярва обаче, че тя може да бъде излекувана само в чужбина. 

„Един ден ни казват гнойна ангина, друг – зачервено гърло. И така всеки път, никакво решение нямаше. Нито едни изследване не беше й направено. И ние понеже не сме специалисти – не знаехме какво трябва да направим”, коментира годеникът на Ина.

Лечението в чужда клиника може да достигне до 100 000 лв., с които семейството не разполага.

Желаещите да помогнат могат да го направят чрез поставените кутии за дарения. Такива има в магазини и на обществени места в Генерал Тошево. В Добрич кутия е разположена в магазин Берьозка (до „Стара къща”).

Банкова сметка:
IBAN: BG45BUIN95611000436747
Титуляр: Ина Георгиева Георгиева

Коментари