Публикация

Над 100 души бяха прегледани безплатно във ВМА за рак на кожата

 Над 100 души бяха прегледани безплатно във ВМА за рак на кожата

Хванат навреме, ракът на кожата се лекува успешно


110 души преминаха през дерматологичните кабинети в поликлиниката на ВМА в рамките на кампанията за безплатни прегледи за рак на кожата.
 

Консултациите бях извършени от началника на Клиниката по дерматология и венерология д-р Весел Кантарджиев и колегите му – д-р Айлин Шеф, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Венцеслав Тодоров.
 

Медицинските специалисти са категорични, че при навременно откриване, дори най-злокачественият рак - малигнения меланом, може да бъде лекуван успешно. Лечението се избира в зависимост от стадия и вида на злокачественото образувание.
 

Съветът на лекарите е да се вглеждаме периодично в промените на собствената ни кожа и 2 пъти в годината задължително да преминаваме през профилактични прегледи.
 

Извън кампанията, всеки пациент може да си направи консултация с дерматолозите – от понеделник до петък, в кабинет 227 на Поликлиниката на ВМА, от 11:00 до 15:00 часа, без предварително записване. Необходимо е само направление за преглед при дерматолог, издадено от личния лекар.

Коментари