Публикация

Пречистване на храносмилателния тракт

Всяка храна, която не може да бъде смляна, се превръща в отрова както за самата система, така и за целия организъм


 

Храносмилателната система има не само функция да доставя на организма нужните съставки, но изпълнява и определени пречистващи, имунни, обменни и нервно-вегетативни действия. Всяка храна, която не може да бъде смляна, се превръща в отрова както за самата система, така и за целия организъм: основното в разумното хранене е умереността. Подчертано гниещите или ферментиращи продукти, като месните и захарните изделия, следва да бъдат ограничавани. Силно пикантните и горещи ястия могат да увредят хранопровода, стомаха и червата.

Фибрите са съставна част на цялостните растителни храни. Изключително полезни са за пречистването на червата и целия организъм, включително от тежки метали и холестерол. Съдържат се в пълноценните зърна, плодовете и зеленчуците. В концентриран вид ги има в семената на псилиума. Някои богати на фибри продукти, като земната ябълка, са пребиотици, т.е. подпомагат развитието на полезните бактерии и задържат растежа на патогените.

Всекидневно черният дроб произвежда около 1 литър жлъчка, която пренася токсините в червата. Когато менюто е бедно на баластни вещества, тези отрови няма да се свържат добре с екскрементите и може да се резорбират отново в кръвта. Тъй като чревните бактерии често видоизменят токсините, те стават още по-вредни. Всъщност самият храносмилателен канал е тясно зависим от състоянието на жлъчно-чернодробната и панкреатична подкрепа. По отношение на лечебните растения това означава, че освен билки за подобряване на храносмилането - като лайка, копър, невен, ружа, жълт кантарион, жиловлек – са важни и тези, които действат  жлъчегонно и предпазват черния дроб и панкреаса, както и ензимните добавки.

прочистване на храносмилателния тракт, детоксикация
Детоксикация
Организмът има нужда да бъдат изчистени 
натрупаните токсини

Детоксифайв е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и  пречистващи процеси в организма.

Конкретно екстрактът от андрографис в състава на продукта  стимулира именно  работата на жлъчката, полезен е и при редица стомашни оплаквания. Според някои специалисти Индия е останала незасегната от смъртоносния испански грип в началото на миналия век именно благодарение на масовата профилактика с чай от андрографис.

 

Коментари

Михаела Илиева
11 ное 2016 16:00

Ще пробвам