Публикация

Според Бойко Борисов: Здравната реформа – една от причините за слабия резултат на Цачева на изборите

Бойко Борисов за първи път не бил постъпил популистки, като избрал подготвен за президент човек, а не най-харесвания.


Наказателният вот на президентските избори срещу кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева е в резултата на тежките реформи в здравеопазването и образованието. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за bTV. „Загубихме много лекари, много учители, които считат, че там не е ни е добра политиката“, каза той.

Борисов заяви, че брани провежданите от министър Петър Москов здравни реформи, но те са непопулярни. По думите му ако реформите бяха нещо лесно, всички щяха да ги правят. „И нямаше ДСБ да избягат от Москов и да го оставят за непопулярните неща, които прави“,  отбеляза той.

Министър-председателят обяви, че вината за слабата подкрепа за Цецка Цачева е негова. По думите му той за първи път не е постъпил популистки и не е номинирал най-харизматичния,  най-харесвания или най-високо рейтингов човек в ГЕРБ, а такъв, който има познанията да заема президентския пост. От думите на Борисов също така стана ясно, че му е попречила и високата избирателна активност. „Референдумът беше в един ден с президентските избори. Всички ме предупреждаваха, че избирателната активност ще е по-голяма. Само че аз не исках да харча пари за два избора“, обясни той.

Цялото интервю на Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ може да видите тук.

 

Коментари