Публикация

Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно пациенти с акне

Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно пациенти с акне

След предварително записване


Специалисти от Клиниката по дерматология и венерология към ВМА ще извършват безплатни профилактични прегледи на пациенти с акне.
 

Акцията идва след проведената наскоро националната образователна кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето”. Поради засиления интерес от цялата страна, дерматолозите от ВМА решиха да повторят инициатива, а целта им е заедно с партньорите от BIODERMA да се насърчи и популяризира културата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.
 

Прегледите ще се проведат на 16.11.2016г./сряда/, от 09:00 до 13:00 часа, в кабинети 227 и 230 в поликлиниката на ВМА.
 

За целта е необходимо предварително записване, което започва от 11.11.2016 г. /петък/, на тел. 02/ 92 25 809 и 02/ 922 61 81, от 09:00 до 13:00 часа.
 

Акнето засяга 90% от тийнейджърите, но само 15% от тях се консултират със специалист дерматолог.
 

Акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните. Акнето не е просто естествен феномен, съпътстващ съзряването и е важно да спрем да говорим за него, като явление, което ще премине от само себе си.
 

Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и списък с дерматолозите, които участват в кампанията за безплатни прегледи, може да намерите на www.bioderma.bg.

Коментари