Публикация

„Централ Хоспитал“ с благодарствен плакет от Национална кампания „Право на зрение“

Общо 153-ма са пациентите, преминали безплатни консултации в рамките на кампанията от началото на тази година.


Плакет в израз на благодарност за проявената подкрепа към Национална кампания „Право на зрение“ получи д-р Надежда Крумова, управител на МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

През септември и октомври 2016 г. екипът на очното отделение към болницата участва в безплатен скрининг на пациенти, чиято цел беше да направи профилактика на най-често срещаните очни заболявания сред възрастните хора – катаракта и глаукома.

Кампанията се проведе в рамките на седмица и бе организирана от Национална пациентска организация и Институт за здравно образование, с подкрепата на Българско дружество по офталмология. В този период очните лекари от „Централ Хоспитал“ консултираха 45 души, повечето на възраст над 70 г. На 6-ма за първи път бе поставена диагноза глаукома, а на 4-ма от тях вече бе започнато лечение в отделението. Общо 153-ма са пациентите, преминали безплатни консултации в рамките на кампанията „Право на зрение“ от началото на тази година.

„За нашите лекари ще е чест да участват и в бъдещи кампании, свързани с профилактиката и превенцията на очните заболявания, които организирате в Пловдив и в региона. Винаги подкрепяме добрите практики, ориентирани към здравето на пациентите и целящи повишаване качеството им на живот“, заяви в благодарствените си думи д-р Крумова.

Отделението по очни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“ отговаря на най-модерните изисквания за диагностика и лечение и е оборудвано със съвременна високотехнологична апаратура. Катаракта и всички подлежащи  на операция очни заболявания тук се лекуват с методите на миокроинвазивната хирургия – минимални разрези, които позволяват бързото възстановяване на оперираните. Прилага се имплантация на амниотична тъкан, с което се спасява зрението на пациенти след тежки травми или вродени увреждания на роговицата.

 

Коментари