Публикация

В рамките на 3 часа над 100 души се изследваха безплатно за диабет в УМБАЛ-Русе

В рамките на 3 часа над 100 души се изследваха безплатно за диабет в УМБАЛ-Русе

УМБАЛ-Русе ще проведе още една инициатива във връзка със Световния ден за борба с диабета. На 07 декември (сряда) от 11 до 14ч. в отделение Очни болести в русенската университетска болница ще се проведат профилактични очни прегледи. Записванията за преглед може да стават на телефон: 082/887 467


Днес, 14.11. (понеделник), по случай Световния ден за борба с диабета в УМБАЛ-Русе се проведоха безплатни кръвни изследвания за установяване нивото на кръвната захар.

Инициативата се проведе от 07:30 до 10:30 часа в хирургичния блок на русенската болница. В рамките на 3 часа броят на пожелалите да се изследват граждани бе около 105. Те имаха възможността да бъдат изследвани на място, след което научаваха своя резултат след секунди. Тези от тях, чийто резултат беше извън рамките на нормалното, бяха препращани към Клинична лаборатория, където им бяха извършвани допълнителни изследвания за потвърждаване на резултата.

УМБАЛ-Русе ще проведе още една инициатива във връзка със Световния ден за борба с диабета. На 07 декември (сряда) от 11 до 14ч. в отделение Очни болести в русенската университетска болница ще се проведат профилактични очни прегледи. Записванията за преглед може да стават на телефон: 082/887 467.

Световната здравна организация е определила тазгодишната тема на Световния ден за борба с диабета – Eyes on Diabetes. Фокусът е върху важността от провеждането на скрининг с цел ранна диагностика на диабет тип 2.

Прикачени файлове

WDD2016.pdf

Коментари