Публикация

Болките в гърба си отиват за няколко месеца

Болките в гърба си отиват за няколко месеца

Едва ли има човек, който в забързаното ежедневие да не се оплаква от болки в гърба, раменете, главата. Много често те са в резултат от неправилна стойка. В други случаи от физическа травма. Тези неприятни усещания напомнят за себе си в най-неподходящото време.


Публикувано във в. Телеграф на 12.11.2016

Едва ли има човек, който в забързаното ежедневие да не се оплаква от болки в гърба, раменете, главата. Много често те са в резултат от неправилна стойка. В други случаи от физическа травма. Тези неприятни усещания напомнят за себе си в най-неподходящото време. Оказва се, че алтернатива все пак има. Решението идва от Американската клиника за гръбначни заболявания в София

Мисията на екипа е превенция срещу гръбначните заболявания, особено при децата. Започва и  кампания с прегледи в училищата. Наред с това обаче специалистите предлагат методи за лечение за вече доказани изменения в стойката. Това касае и възрастните. А всички инвазивни процедури, операции или носенето на корсет вече са история.

Екипът от специалисти и доказани международни професионалисти в областта на хиропрактиката извършат щателен преглед и след това изготвят индивидуален план спрямо състоянието на всеки пациент. Започвайки рехабилитация по този план, до здравия гръб и правилната стойка остават между два и четири месеца. Наблюденията на лекарите обаче показват, че в рамките на три месеца пациентите регистрират значителен напредък.

В този период са необходими само двайсетина посещения на клиниката. Предвидени са 192 различни терапевтични процедури. Изготвя се специален комплекс от упражнения, които всеки изпълнява сам в къщи. Осигурено е и цялото оборудване за тях. Напредъкът в лечението е изцяло под контрол, а при нужда упражненията биват коригирани. 

За пациентите не съществува опасност от хирургическа намеса, неудобство от носенето на специални корсети или силен дискомфорт. Докторите по хиропрактика казват, че след броени дни вече има резултат. 
 

Коментари