Публикация

„Приказки за 65 рози“ ще разказват музиканти в Деня за борба с муковисцидозата -   21 Ноември

„Приказки за 65 рози“ ще разказват музиканти в Деня за борба с муковисцидозата -   21 Ноември

Рядката болест, популярна още като болестта на 65-те рози ще събере в НДК  Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска в подкрепа на идеята за изграждане на медицински център по муковисцидоза.


     „Приказки за 65 рози“ ще разказват музиканти в Деня за борба с муковисцидозата -         21 Ноември. Рядката болест, популярна още като болестта на 65-те рози, заради близостта на името й Cystic Fibrosis със словосъчетанието на английски език "sixty five roses", ще събере в НДК  Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска, а фасадата на двореца ще бъде оцветена в  лилаво.

     Средствата от входа на събитието ще се насочат към дарителската сметка на Асоциация "Муковисидоза" за изграждане на медицински център по муковисцидоза. Всеки гост сам ще определи стойността на входа, която реално ще бъде неговото дарение, в замяна на което ще получи и свидетелство за дарение, съобщават в аванс организаторите – Асоциация "Муковисцидоза" и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“.

     Благотворителното събитие ще се проведе от 18:30 ч., в Studio 5, НДК.

     Кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза стартира на 17 Април тази година със събитие под патронажа на Столична община, по време на което бяха представени песен и късометражен филм с участието на редица звезди в подкрепа на пациентите с муковисцидоза. У нас страдащите от болестта са около 200 души, повечето от тях - деца и младежи, тъй като нерядко тя отнема живота им преди болните да са навършили пълнолетие.

     Повече за муковсицидоза и за проблемите на хората, които живеят с нея,  може да научите r от филма „Да добавим живот“, на F2F Studio.

Източник: http://f2ftv.net/2016/11/14/

Коментари