Публикация

Високите токове вредят на гръбнака и предизвикват главоболие


Елегантните обувки с висок ток могат да причинят сериозни вреди и то не само на стъпалата, но и на гръбнака и дори на мозъка, предупреждават британски лекари.

Според доклад на The Vitality Show (британско изложение за здраве, красота, фитнес и благосъстояние) през изминалата година над 200 000 жени във Великобритания са потърсили медицински съвети заради проблеми с краката , а 10 000 от тях се нуждаели от болнично лечение.

Не само подуването на краката и пръстите обаче създава проблеми. Носенето на високи токчета може да има пагубно въздействие заради изкривяването на стойката и  натиска върху гръбначните нерви.     

Съществуват още теории, че високият ток влияе и на мозъка, като свиването на кръвоносните съдове причинява главоболие и оказва ефект на мозъчните функции.

65% от жените носят високи обувки по 40 часа седмично, 35% от които с над 12 см. ток, сочи специализираната британска статистика.

Най-новите козметични терапии за облекчаване на проблемите, породени от високите токчета, включват инжектиране на колаген в стъпалото, което омекотява натиска и намалява болката.

" }-->

Коментари