Публикация

Болна от рак жена роди по спешност в седмия месец, нуждае се от помощ

Младата жена се бори с много агресивен тумор на гърлото


23-годишна жена, която се бори с рак на гърлото, роди момиченце в седмия месец. Тя е била приета по спешност в „Майчин дом“, съобщиха от лечебното заведение.

Бебенцето е родено с Цезарово сечение преждевременно, тъй като ракът, от който страда майката, е много агресивен и тя спешно трябва да се лекува.

В „Майчин дом” случаят на пациентката е разгледан от Лекарска консултативна комисия. Взето е решение веднага да се пристъпи към оперативно родоразрешение заради влошаващото се състояние на майката поради страданието на плода.

Бебето е настанено в интензивното отделение на Клиниката по неонатология на „Майчин дом”, а за майката се грижат в Клиниката по обща патологична бременност. Момиченцето тежи 1000 грама, в кувьоз е, но диша самостоятелно.

Ина Георгиева е на 23 години от Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Досега на младата жена са направени няколко интервенции. Туморът е бил отстранен, но отново се е появил. Заради бременността не е прилагана химиотерапия. 

снимка: Facebook

Преди дни годеникът на Ина – Наско Недялков, обясни, че всеки ден за нея е ценен, тъй като туморът е агресивен. Затова все по-спешно е да се съберат необходимите средства за лечението на младата жена в чужбина. За терапията са нужни не по-малко от 100 хиляди лева - сума, непосилна за семейството.

Желаещите могат да се включат в благотворителната кампания с дарения на
Банкова сметка:
IBAN: BG45BUIN95611000436747
Tитуляр Ина Георгиева Георгиева

Коментари