Публикация

Опитен анестезиолог избра УМБАЛ "Дева Мария" пред кариера в Москва

Д-р Николай Бусилков впечатлен от нивото в УМБАЛ “Дева Мария”


„Бях изправен пред избор- получих предложение за работа от клиниката в Москва, но аз избрах България. От мои колеги лекари, практикуващи  в София, както и от много пациенти научих за УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас. Всички те изтъкнаха професионализма на екипа, доброто отношение и съвременното оборудване на болницата, което ме накара да обърна поглед към Бургас. Отидох на място в болницата, за да попитам за възможност да стана част от екипа им и след като се убедих във всичко, което бях чул за болницата, веднага взех решението, че това е моето работно място, където искам да упражнявам професията си.  Също и от дете обичам българското, защото моите роднини са от тук. Това определено наклони везните“- съобщава д-р Бусилков.

Той завършва през 2001 г. в  Държавната Медицинска Академия в Украйна. Следващите три години специализира детска анестезиология, но работи и със възрастни. През 2004 год. изкарва специализация „Анестезиология“ от Кримски Медицински Университет, която е първа категория. По-късно се сдобива със втора категория специалност „Детска Анестезиология“. Допълнително завършва курсове на тема „Кръводарителен и лечебен плазмаферез“, както и „Анестезия в акушерството и гинекологията“.

Работният му стаж започва през 2001 година като стажант лекар по детска анестезиология в Детска Областна клинична болница в Украйна. След това специализира като детски анестезиолог, външен смесител и работи в Украйна като лекар-анестезиолог до 2016 г, когато решава да се премести в България.

А на въпроса защо избрахте професията на лекар, докторът отговаря: „Занимавам се със анестезиология от години. Това бе мое призвание от самото начало, имайки предвид, че брат ми, който е по-голям от мен, също е лекар и медицината е част от моето семейство“. „Всеки случай, всяка упойка, дори и малка изисква дълбоко познаване на състоянието на пациента и подготовка. Това прави всеки случай различен и подходът ни към пациентите трябва да бъде с много внимание и грижа“- допълва докторът.

Университетска болница "Дева Мария" е сред най-големите и динамично развиващи се частни болници в Югоизточна България. За седемте години от както съществува, в болницата бяха извършени и се извършват знакови операции с много висока степен на сложност, които издигнаха авторитета на медицината в Бургас на ново, по-високо ниво. Болницата се старае непрекъснато да отговаря на очакванията на своите пациенти посредством висококвалифициран екип и съвременни технологии и методи на лечение.

Коментари