Публикация

Д-р Росица Гецова стана „Семеен лекар на годината”

Тя поддържа практика с 6 хиляди пациенти и осигурява работа на четири свои колеги и четири медицински сестри


Д-р Росица Гецова, сн.: в. "Монитор"

Д-р Росица Гецова от Русе е тазгодишният носител на приза „Семеен лекар на годината”. Отличието беше връчено на тържествена церемония в Пловдив по време на Националната научно-практическа конференция по обща медицина.

Форумът се организира от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ), а наградата се дава за дванадесета поредна година.

Практиката на д-р Гецова в Русе е с 6 хил. пациенти. Тя осигурява работа на четирима лекари и на четири медицински сестри. Владее английски и руски език. За приза бяха номинирани още д-р Михаил Михов от София и д-р Димитрийка Славова от Пловдив.

За първи път се проведе и конкурс за лекари, които умеят да правят вино. Наградата отиде при д-р София Навякова от Бургас, която спечели със своето младо вино „Каберне совиньон”. 

В конференцията се включиха над 1000 участници – семейни лекари от цялата страна. 

Доц. Л. Киров, председател на НСОПЛБ

Богатата лекционна програма засегна всички области на медицината.

Специалисти, сред които акад. Иван Миланов, чл.кор. проф. Лъчезар Трайков, проф. Георги Момеков, проф. Пенка Переновска, проф. Юлиян Райнов, проф. Диляна Вичева, проф. Мария Панчовска, акад. Екатерина Титянова, проф. Михаил Боянов, доц. Борислав Георгиев, проф. Благовест Пехливанов, проф. Златимир Коларов, доц. Любомир Киров (председател на НСОПЛБ) и д-р прим. Любин Шукриев (председател на Асоциацията на лекарите по обща/фамилна медицина от Югоизточна Европа), доц. Лъчезар Хранов и други бяха лектори на сесии по своите специалности.

Коментари