Публикация

Най-големият жилищен комплекс в Бургас - “Меден рудник“ вече има модерно детско отделение

МБАЛ „Бургасмед“ разполага с педиатрия с второ ниво на компетентност и отлични специалисти


Модерно педиатрично отделение функционира на територията на най-голямата черноморска частна болница МБАЛ „Бургасмед“. То е с второ ниво на компетентност, работи по всички клинични пътеки и има разширен обхват на болестите, които се лекуват в него. Това каза пред Флагман.бг д-р Диян Ненов, началник на отделението в болницата.

Звеното разполага с петима лекари, като четирима от тях са със специалност „Детски болести”, а също двама лекари са със специалност „Инфекциозни заболявания”. Медицинските сестри са прекарали голяма част от стажа си във Второ детско отделение в Бургас и безспорно са изключителни професионалисти.

Отделението работи от началото на месец юли. За по-малко от 6 месеца през него са преминали повече от 400 деца, които са били лекувани от стандартните за детската възраст заболявания –пневмония, ларингит, гастрит и различни видове алергии.

„Добрата новина е, че имаме и интензивен сектор, в който много спешните случаи могат да бъдат третирани с необходимите професионални грижи”, допълни д-р Ненов. По негови думи голям проблем на ж.к."Меден рудник" бе именно липсата на Педиатрично отделение.

„Родителите бяха принудени да пътуват до центъра, за да получат необходимата лекарска помощ за децата си. Това за един комплекс като Меден рудник, който е с население над 50 хил. души беше напълно недопустимо. Това, което сега има тук е денонощен достъп до педиатър”, подчерта той.

В Диагностично-консултативния център на МБАЛ Бургасмед могат да бъдат прегледани пациенти с направление за педиатър издадено от личния лекар, както и срещу заплащане денонощно.

„По отношение на материалната база в отделението имаме стаи със самостоятелен санитарен възел, които са оборудвани със специални ергономични легла, осигуряващи всичко необходимо за малките пациенти и техните придружители. Отоплението в стаите е централизирано – т.е. те винаги са с подходящи климатични условия”, допълни д-р Ненов.

" }-->

Коментари