Публикация

Билката леспедеза повлиява благотворно увредена тъкан на бъбреците

Особено благотворна за бъбречната функция е леспедезата, която има уникален механизъм на действие


През бъбреците се отделят тежки метали, както и много други токсини и метаболити. Елиминират се предимно водноразтворими отпадни продукти, следователно принцип №1 е поемането на повече течности. Те обаче следва да се отделят своевременно, а не да се задържат в тялото.

В този смисъл ограничаването на готварската сол е важно, тъй като именно тя задържа течностите. Редица минерали, витамини и фитохимикали (съдържащи се в дини, круши, червени боровинки, лимони, краставици, магданоз, бреза, върбовка, златна пръчица, леска и хвощ) усилват пречистващия механизъм. Някои от тях пречистват и простатната жлеза, която е тясно пространствено свързана с пикочните канали.
Особено благотворна за бъбречната функция е леспедезата, която има уникален механизъм на действие. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобряване работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта от токсини и обменни разпадни продукти.

Леспедезата влияе благотворно на самата увредена тъкан на бъбреците. Действа много силно противовъзпалително. Индианците са използвали билката като антидот срещу различни отрови.

Билката е част от състава на уникалния български продукт - DetoxiFive.

Коментари

DetoxiFive
23 ное 2016 09:25

Здравейте, Надя! Благодарим за вниманието и за проявения интерес. Няма данни за странични ефекти на нито една от билките при кърмещи жени. От медицинска гледна точка няма никакъв проблем да се приема. Но една от билките - Андрографис (действаща предимно на черния дроб) - съдържа горчиви вещества, които биха могли да променят вкуса на кърмата и Вашето бебе да откаже да суче.

Здравейте! Бих искала да попитам дали продуктът е подходящ за кърмещи жени? Избягвам да приемам каквито и да било медикаменти или хранителни добавки, тъй като се притеснявам да не би по някакъв начин да се отрази на кърмата. Трябва ли да се консултирам с лекар - специалист и ако да - какъв?