Публикация

Бебе със скъсено краче се нуждае от средства за операция

За спешната интервенция в САЩ са необходими 395 хил. лв.


Бебе се нуждае от средства за скъпа операция в чужбина. Малката Александра Кръстянина е родена на 4 април тази година с рядката диагноза Фибуларна хемимелия на дясното краче – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало, информира Нова тв.

В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и детето да проходи в обичайния срок. У нас никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Липсва и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. 

Родителите на Александра подават документи във Фонда за лечение на деца за финансиране, но в края на август получават отказ, който обжалват в момента.

Най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване е разгледал медицинската документация на Александра и е дал становището, че момиченцето има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Той препоръчва лечение, което трябва да се проведе между 12- и 24-месечна възраст, за което е необходима сумата от 395 000 лв.

Близки на семейството на Алекс организират редица инициативи за набиране на средства за лечението й. Една от тях е благотворителен базар на 26 ноември, който ще се състои в магазин „Метро” на бул. „Цариградско шосе” в София.

Всеки, който желае да помогне със средства, може да го направи на следната банкова сметка:
Централна Кооперативна Банка
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG40CECB979040G7448700
Титуляр: Александра Александрова Кръстянина, Варна
PayPal: veni_sun@abv.bg
Титуляр: Венета Кръстянина (майка)

Можете да помогнете и като дарите sms с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777.

Още иформация можете да получите на Facebook страницата „Да помогнем на Алекс да ходи“.
 

Коментари