Публикация

Английско момиче получи правото да замрази тялото си надявайки се да се събуди в бъдещето и да се излекува от рак

Криоконсервацията на хора до неотдавна беше тема на научната фантастика. Но нещата се променят.


14 годишна британка с неизлечима форма на рак успя да се пребори в съда за правото да подложи своето тяло на криоконсервация. Тя се надява, че в бъдеще ще могат да я размразят и да я излекуват от рака от който е болна.

"Искам да живея още и още. Аз мисля, че в бъдеще лекарите ще могат да намерят лекарство за моя рак и да ме събудят. Криоконсервацията ще ми даде шанс да се събудя дори и след 100 години- казва момичето, чието име не се съобщава. Известно е че майка й напълно я подкрепя в решението й, докато баща й е против.

Самата процедура по замразяване се е състояла в САЩ и е на стойност 46 000 долара. Това е сумата за неограничено поддържане на тялото в криоконсервация.



 

Коментари

Милен  Цветанов
24 ное 2016 15:50

Неам думи! Доколкото разбирам от статията човек може да се криоконсервира и без да има някаква болест. Тоест, ако например не му се живее сега и иска да отложи живота си за след 100 г.... и има няколко десетки хиляди долара.. Революционно и почти паранормално. Само си представете... Сега се криоконсервираш и се събуждаш през 2116-та година. Хм... С развитието на науката ще може сигурно и за 200г. и повече. Предполагам, че при първия опит все пак след някой месец или година трябва да има пробно размразяване, та да се види дали има ефект и дали човек "ще се събуди"... А и човек не е само тяло, а и дух така, че по-сложно става. Тук не става дума за дълбоко замразяване на месо. Вероятно щом има идея да направят подобно дълбоко замразяване с човек, преди това са провали или ще пробват с опитни животинки... Стискам палци и на тях и на човеците!