Публикация

Ликвидаторът на Белодробна пое МБАЛ "Свети Мина"

Очаква се МБАЛ "Свети Мина" да се слее с МБАЛ "Свети Панталеймон"


Д-р Генадий Странджев, станал известен   като ликвидатора на Белодробна болница в Пловдив, бе назначен за управител на МБАЛ "Свети Мина". Това стана по предложение на зам.-кмета на Пловдив Розалин Петков. То беше прието от 33-ма общински съветника, против бяха петима, още толкова се въздържаха. Мотивите за предложението за отстраняването на досегашния управител на МБАЛ "Свети Мина" са тежкото финансово  състояние на здравното заведение и  малкото приходи, които то акумулира.
Част от съветниците напуснаха залата при споменаването на д-р Генадий Странджев. Той ликвидира Белодробна болница и година и половина стоеше сам в сградата на заплата от 1500 лева.

Медиците от УМБАЛ "Свети Мина", които присъстваха на дебатите в сградата на Общинския съвет, си тръгнаха бесни, след като разбраха кой е новият им началник. По време на споровете дали да бъде сменено ръководството на болницата се стигна до нападки и искането на оставката на Розалин Петков от страна на общинския съветник от Патриотичния фронт Слави  Георгиев. Очаква се МБАЛ "Свети Мина" да се слее с МБАЛ "Свети Панталеймон".
 

Коментари