Публикация

ВМА ще отбележи 125 години от създаването си

ВМА ще отбележи 125 години от създаването си

Празнична програма


На 1 декември 2016г., четвъртък, от 11.00ч. Военномедицинска академия ще отбележи 125 години от създаването си.
 

Тържественото честване започва с полагане венци пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата. След това ще бъде открит новозакупеният скенер, а от 12.00ч. е тържеството събрание на личния състав на Военномедицинска академия с участието и на официални гости.
 

Поканени за участие са президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев; министър-председателят на Република България Бойко Борисов; министърът на отбраната Николай Ненчев; заместник-министрите на отбраната – Десислава Йосифова, Орхан Исмаилов, генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов; началникът на отбраната генерал Константин Попов; министърът на здравеопазването д-р Петър Москов; заместник-министрите на здравеопазването – д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков, д-р Адам Персенски; омбудсманът на Република България Мая Манолова, депутати, представители на военни структури.
 

За финал е предвидена празнична програма с участието на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

Коментари