Публикация

Обривът на кожата често е сигнал за сериозно вътрешно затлачване

Обривът на кожата често е сигнал за сериозно вътрешно затлачване

През кожата  (чрез секрецията от потните и мастните жлези, както и чрез обриви) организмът се опитва да отстрани отрови и алергени, с които вътрешните органи не са успели да се справят



Кожата е   огледало на здравето на целия организъм. Затова често кожните обриви далеч не са нещо невинно, което може да  бъде заличено или облекчено с някакво мазило, а са сигнал за сериозно заболяване на черен дроб, жлъчка или друг орган, налагащо множество прецизни изследвания. През кожата  (чрез секрецията от потните и мастните жлези, както и чрез обриви) организмът се опитва да отстрани отрови и алергени, с които вътрешните органи не са успели да се справят. Затова не би следвало да ни изненадва, че разтоварващи режими, компетентно проведени, се отразяват добре и на кожата.

Отдавна е забелязано, че билките, които са ефективни при кожни болести (коприва, орех, трицветна теменуга, хвощ, сладник, сарсапарила) също така са настоятелно препоръчвани и при разнообразни вътрешни «затлачвания». Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез съставки, които са жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични.
Някои важни минерали, като магнезий, силиций, цинк и селен, са от основно значение за доброто състояние на кожата. Редуването на хладни и топли бани са полезни както за кожната хигиена, така и за доброто кръвооросяване и закаляване на тялото.

Екстрактът от репей е една от 5-те съставки във формулата на  българския продукт  ДетоксиФайв подпомагащ комплексното пречистване на тялото от токсини и обменни разпадни продукти.

Коментари