Публикация

Психологът Лилия Кондева съветва родители как да работят с деца аутисти в домашна среда

I CAN TOO организира среща дискусия в Центъра по аутизъм в ДКЦ-6


„ Съвети и препоръки към родители за работа с деца с аутизъм в домашна среда“ ще даде в събота, на 3 декември 2016 от 11 часа психологът Лилия Кондева.  Тя ще бъде гост в Центъра за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO. Срещата дискусия ще се проведе в зала № 6 на ул. Любен Каравелов 5, ет. 3 в сградата на ДКЦ VI, където е разположен центърът.

Лилия Кондева е бесарабска българка, завършила е „Психология“ в Южноукраинския университет в Одеса. За себе си казва, че е работила като бизнестреньор и е учила как с помощта на психологията как да правят бизнес. Никога в живота си нямаше да знам за аутизма, ако не беше моят 11-годишен син Емил, признава тя. Когато разбира, че детето й има проблем, започва да търси решение. Сега вече е убедена, че на децата със специфични нужди най-много могат да помогнат родителите. Само някой трябва да ги научи как да го правят.

Името на Кондева нашумя, след като преди повече от година съпругът й Петър Кондев за 5 месеца направи собствена барокамера в Пазарджик, за да лекува сина си. Малко по-късно апарат за рехабилитация чрез кислородотерапия на деца с увреждания бе инсталиран и в Пловдив. За да работи с барокамерата, специален курс във Варна изкарва Лилия. 

Коментари