РАЗЛИЧНИЯТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ
РАЗЛИЧНИЯТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ
РАЗЛИЧНИЯТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ
30.11.16
МЦ Клиничен институт за репродуктивна медицина
МЦ Клиничен институт за репродуктивна медицина
Медицински център
РАЗЛИЧНИЯТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ

РАЗЛИЧНИЯТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ

Специалисти от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета ще разговарят с младежите по теми, свързани с полово предаваните заболявания, както и планираното забременяване

На първи декември, доброволците от Български младежки червен кръст – Плевен ще присъстват на обучение по репродуктивно здраве. Специалисти от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета ще разговарят с младежите по теми, свързани с полово предаваните заболявания, както и планираното забременяване. Поводът за срещата е Световният ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва точно на 1 Декември.

Доброволците изразяват готовност и желание да провеждат допълнителни обучения заедно с техни връстници по тези и други теми, които вълнуват младите.

Темите, които ще бъдат дискутирани от 14 часа в центъра са:

„ХИВ и СПИН – смъртна присъда или хронична инфекция. Официална статистика на заболелите в България и област Плевен”, представена от д-р Светла Блажева, специалист по клинична имунология; „Полово предавани болести. Хепатит B и С. Микроорганизмите причиняват ли безплодие?”, лектор д-р Светлана Пачкова, микробилог. Темата, която ще представи д-р Добринка Гинчева, д.м., специалист по акушерство и гинекология е „HPV и  репродуктивни последици. Задължителна ли е ваксината срещу рак на шийката на матката и кога?”  Доброволците ще се включат и в темата ”Мястото на психолога в живота на ХИВ позитивните. Семейно планиране.” представена от Анелия Рангелова – психолог към МЦ КИРМ – Плевен.

Мнения