Публикация

Безплатни прегледи на слуха на бебета и деца в Стара Загора

Безплатни прегледи на слуха на бебета и деца в Стара Загора

Специалисти ще приемат на 12 декември, необходимо е предварително записване


Болница „Тракия“ в Стара Загора организира безплатни профилактични изследвания на слуха на бебета и деца на 12 декември. Целта е да се види дали имат слухови проблеми, за да се отстранят навреме.

Съвременната медицина дава възможност загубата на слуха да се компенсира чрез поставянето на слухови апарати и кохлеарни импланти. Когато това стане, в първите месеци и години от живота на детето, не се отрязява на развитието му. Ако проблемът се диагностицира по-късно обаче, може да доведе до изоставане в развитието и детето да не може да се научи да говори, уточняват от лечебното заведение.

Прегледите ще се извършат от доц. Петър Руев, началник на Отделението по уши-нос-гърло в болница „Тракия“, и д-р Тодор Димитров. От тях могат да се възползват деца, на които не са били извършени профилактични консултации за увреждане на слуха при раждането, както и такива със слухови проблеми (в този случай е добре да се носят всички предишни изследвания). 

Специалистите ще приемат от 10:00 до 15:00 часа в Медицински център „Трета поликлиника“. Необходимо е предварително записване на тел. 0882 280 120, всеки работен ден от 8:30 до 14:30 часа.

Освен изследванията, болница „Тракия“ организира и поредното „Училище за пациенти“. Този път то ще бъде посветено на проблемите на слуха сред децата и възрастните, както и на възможностите им за лечение и рехабилитация. Лекциите ще се състоят на 13 декември, вторник, от 18:30 часа в болница „Тракия - Парк“. Входът е свободен. 

Програма на „Училище за пациенти“:
Дата и час: 13 декември 2016 г., 18:30 часа.
Място: Болница „Тракия - Парк“.

Теми и лектори:
„Неонатален слухов скрининг, слухови проблеми при деца и възрастни“, д-р Тодор Димитров;
„Възможности на кохлеарната имплантация“, доц. Петър Руев;
„Речева рехабилитация след поставяне на кохлеарни импланти“, д-р Фани Михайлова.

Коментари