Публикация

И Германия легализира марихуаната

И Германия легализира марихуаната

Легализирането на марихуаната за медицински цели съвсем не е прецедент в Европа.


В началото на следващата година Германия ще легализира марихуаната за медицински цели, заяви здравният министър Херман Грьохе. Тревата няма да стане декриминализирана за рекреационна употреба и ще се продава само срещу рецепта. Медицинската марихуана ще се внася, докато не бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на трева.

"Целта е тежкоболните пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин, когато нямат друга медицинска алтернатива", допълни още министърът. Според проектозакона цената на марихуаната ще бъде поемана изцяло от здравната каса и застрахователните компании.

Легализирането на тревата за медицински цели съвсем не е прецедент в Европа. През март бе разрешено да се продават канабисови лекарства в Хърватия. В Холандия, Чехия и Португалия марихуаната е напълно декриминализирана в определени допустими количества. 

Най-често изтъкваната причина е позитивният ефект, който предизвиква канабисът при лечението на болести като СПИН, рак, глаукома, Хепатит C и други.

Дали Меркел няма и друго наум? 

 

Източник: http://egoist.bg/#!/articles/i-germaniq-legalizira-marihuanata

 

" }-->

Коментари