Публикация

Министър Ненчев към служителите на ВМА: Благодаря ви за изключителните резултати!

Министър Ненчев към служителите на ВМА: Благодаря ви за изключителните резултати!

Благодарност за усилията и огромната работа


В моменти като този думите са слабо изразими. Бих искал да благодаря на всички вас за усилията и огромната работа, която вършите, за изключителните резултати, които постига ВМА.

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на тържественото събрание по повод 125-ата годишнина на Военномедицинска академия.

Винаги когато съм идвал тук съм получавал частица удовлетворение. Винаги силно съм вярвал във вашите умения, знания и усилия да дадете най-доброто от себе си. За всичко това благодаря. Днес мога да ви гледам в очите, защото изпълних всичките си ангажименти към вас – и по отношение на Закона за отбраната и въоръжените сили, и за частна практика, както и за договора със Здравната каса и възможността да се обучават здравни работници във ВМА, добави още министър Ненчев. 

Той сподели, че всичко това е направено с вътрешно удовлетворение и много силна вяра в усилията на всички, които работят в болницата. 

Министърът поиска и прошка - ако с нещо е засегнал някого или не е направил нещо, което е поел като ангажимент, или е имало като очаквания от него.

Носете светлината, вярата и доброто в себе си. Пожелавам ви светли празници, обърна се той към личния състав, след което награди военнослужещи и цивилни служители от структурите на ВМА. Сред наградените бяха полк. проф. Румен Попов, д.м. – заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност; подп. д-р Илиян Комитов - началник на МБАЛ – Сливен към ВМА; полк. д-р Георги Филипов - председател на Централната военномедицинска комисия в Научноприложен център по военномедицинска експертиза, авиационна и морска  медицина към ВМА; подп. д-р Владимир Василев - началник на Отделение по литотрипсия в клиника „Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия” на катедра „Урология и нефрология”; доц. Васил Атанасов, д. - доцент в Токсико - химическа лаборатория в клиника „Спешна токсикология” на катедра „Медицина на бедствените ситуации и токсикология” към ВМА; майор д-р Теодор Бадаров - асистент в клиника „Гръдна хирургия”; д-р Албена Факирова - лекар, началник Отделение по имунохистохимия и електронна микроскопия; Христинка Симеонова - старша акушерка в клиника „Обща и онкологична гинекология”; Клавдия Стаменкова - старша медицинска сестра в клиника „Хематология”; Недялка Петришка - медицинска сестра в Операционна зала за жлъчно чернодробна хирургия; Валя Виденова - медицинска сестра в Травматологични операционни зали на Операционен център на МБАЛ - София към ВМА; Валентина Заркова - началник на сектор "Логистика"  в БДПЛР – Банкя към ВМА.

Поздрави от всички военнослужещи по случай празника на Академията поднесе началникът на отбраната генерал Константин Попов, който също беше подготвил награди: полк. д-р Деян Младенов - началник на Спешен диагностично - операционен център в катедра "Спешна медицина и коремна хирургия на МБАЛ - София към ВМА; полк. доц. Димо Димов - доцент в катедра „Медицина на бедствените ситуации и токсикология”; полк. д-р Людмил Цеков - началник на сектор "Медицински" на отдел "Логистика" в Командването на Сухопътни войски; майор д-р Николай Гешев - началник на медицински пункт във военно формирование 32990 - Пловдив към МБАЛ - Пловдив на ВМА; майор д-р Веселина Гугова - дивизионен лекар - началник на медицински пункт във военно формирование 38920 - Варна към МБАЛ – Варна; майор д-р Веселин Петров - началник на медицински пункт във в Национален военен университет „Васил Левски" – Велико Търново към МБАЛ - Плевен на ВМА.

Приемете нашия дълбок поклон, бъдете живи и здрави, и само напред и нагоре, пожела още генерал Попов.

Награди имаше и от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Със златен почетен знак I-ва степен бе удостоен началникът на ВМА генерал-майор професор Николай  Петров. 

За дългогодишна дейност в областта на здравеопазването, за постигнати високи резултати в диагностично-лечебната и учебно-научната дейност и във връзка с празника на Военномедицинска академия награди получиха: полк. професор Венцислав Мутафчийски, д.м.н. - заместник-началник на ВМА по диагностично - лечебната дейност; полк. професор Даниел Костов - професор в Хирургична клиника на Катедра по хирургия в МБАЛ – Варна; г-жа Павлина Тонкова - началник на отдел „Здравноосигурителен надзор” на ВМА; д-р Антоанета Маринова - началник на Лечебен отдел; д-р Весел Кантарджиев - началник отделение „Кожни и венерически болести” в клиника „Дерматология и венерология”;  г-жа Силвия Иванова - старши медицински лаборант в Отделение по клинична химия на лаборатория „Хематология, клинична химия, хормонална диагностика и спешни анализи”.

Министър Москов благодари на ръководството на ВМА за успешната работа в екип през последните две години и изрази увереност, че тази работа, в името на общите цели трябва да продължи.

Във ВМА се пазят традициите на добрата медицинска практика. Повече от век болницата успя да съхрани грижата за своите кадри, стремежа към професионално развитие и квалификация, както и въвеждането на нови високотехнологични дейности, заяви от своя страна и председателят на УС на БЛС Д-р Венцислав Грозев.

За дългогодишна дейност в областта на здравеопазването и постигнати високи резултати той отличи д-р Александър Александров - управител на Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация – Хисар към ВМА и д-р Георги Александров - началник на Спешно хирургично отделение.

По случай празника награди имаше и от БЧК. Те бяха връчени от проф. д-р Красимир Гигов – генерален директор. Златен медал за изключително големи заслуги към БЧК получи началникът на болницата професор Петров. Другите отличени бяха д-р Александър Милчев - началник на Второ отделение в клиника „Коремна хирургия” и д-р Христина Миланова – началник на отделение в Клиника „Физикална и рехабилитационна медицина”.

ВМА е значима институция, както по отношение на лечението на хората, така и по отношение на науката. Тя е една от най-добрите в България и Европа, но единствена в страната, която може във всеки момент да се справи с екстремални събития, коментира проф. Гигов, подчертавайки че ВМА е напълно в унисон с девиза на столицата „Расте. Но не старее”.

Коментари