Публикация

Риск от срутване грози ниското тяло на АГ болница във Варна

Риск от срутване грози ниското тяло на АГ болница във Варна

Шефът на лечебното заведение търси спешно финансово съдействие от страна на Община Варна за решаване на въпроса


Има риск от срутване на ниското тяло на сградата на АГ болница във Варна. Това стана ясно на заседание на здравната комисия към местния парламент.

За проблема съобщи управителят на здравното заведение доц. Емил Ковачев. Той търси спешно финансово съдействие от страна на Община Варна за решаване на въпроса. Конструктивните проблеми на зданието са станали ясни в последните дни, когато е направен подробен оглед от общински специалисти. Установени са пукнатини, които биха могли да създадат риск за цялостта на конструкцията.

Доц. Ковачев напомни, че болницата от години търпи големи щети след всеки проливен дъжд. Именно това е причината за проблемите с течове както в ниското, така и във високото тяло на сградата.

„От 6 месеца алармирам за проблема. При последното обследване са установени пукнатини. Това означава, че ако се направи само хидроизолация на покрива, може на следващ етап да се случи срутване.“, заяви управителят доц. Емил Ковачев. Той допълни, че става дума за тази част от сградата, където се изписват новородените.

Доц. Ковачев поиска да се осигурят нужните средства за извършване на обследване и спешен ремонт.

Съветниците се обединиха около мнението, че пари трябва да бъдат отпуснати. Янко Станев заяви, че проблемите на зданието тепърва ще се задълбочават, защото е много амортизирано. Според него най-добрият вариант занапред е да се мисли за вдигане на нова сграда.

 

Източник: moreto.net

Коментари