Публикация

Започва научната конференция „Новости в офталмологията 2016“

По време на конференцията ще представят различни методи в диагностиката, очната хирургия, лазерното лечение, използването на медикаменти и интересни клинични случаи.


От днес до 04 декември в Правец се провежда годишната конференция на Софийското офталмологично дружество. По време на форума лекарите ще бъдат запознати с новостите в тази специалност.

Конференцията започва днес сутринта с национален курс за специализанти на тема „Диабет и око“. Паралелно с него ще върви и национален курс за медицински сестри и специалисти в очно отделение, като темите са свързани с диагностиката на очните заболявания, насочването на пациентите, основни данни за анатомията и физиологията на зрителния анализатор.

Събитието ще бъде открито официално днес от 14 часа от председателя на Софийското офталмологично дружество проф. Лъчезар Войнов.

В научната програма на конференцията присъстват лекции, свързани с лечението на глаукома, катаракта, наследствена оптична нвропатия, макулна дегенерация, корекции на астигматизъм, главоболие в детска възраст, симптоматика при мозъчни тумори и други очни проблеми. Лекарите ще представят различни методи в диагностиката, очната хирургия, лазерното лечение, използването на медикаменти и интересни клинични случаи.

Във форума участват редица известни специалисти, като проф. Боянов, проф. Петкова, доц. Дъбов, доц. Атанасов, проф. Ангелов, проф. Чернинкова, доц. Чернодринска и много други отлични офталмолози от столичните лечебни заведения. 

По време на конференцията ще се проведе и конкурс за най-добра снимка с история, направена със смартфон. В него са се включили 25 фотографии, свързани с интересни клинични случаи. 

Коментари