Публикация

Десетки пациенти преминаха безплатни прегледи във ВМА за рак на кожата

Десетки пациенти преминаха безплатни прегледи във ВМА за рак на кожата

Профилактика


Близо 100 души преминаха през дерматологичните кабинети в поликлиниката на ВМА в рамките на кампанията за безплатни прегледи за рак на кожата.

Консултациите бях извършени от специалистите на Клиниката по дерматология и венерология д-р Венцеслав Тодоров, д-р Айлин Шеф, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Златимира Дервенска. 

Медицинските специалисти са категорични, че при навременно откриване, дори най-злокачественият рак - малигнения меланом, може да бъде лекуван успешно. Лечението се избира в зависимост от стадия и вида на злокачественото образувание.

Съветът на лекарите е да се вглеждаме периодично в промените на собствената ни кожа и 2 пъти в годината задължително да преминаваме през профилактични прегледи.

Извън кампанията, всеки пациент може да си направи консултация с дерматолозите – от понеделник до петък, в кабинет 227 на Поликлиниката на ВМА, от 11:00 до 15:00 часа, без предварително записване. Необходимо е само направление за преглед при дерматолог, издадено от личния лекар.

Коментари