Публикация

ДИРЕКТОРЪТ НА EUnetHTA ПРИСТИГНА В БЪЛГАРИЯ ПО ПОКАНА НА БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ЛЕКАРСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (БАЛИ)

ДИРЕКТОРЪТ НА EUnetHTA ПРИСТИГНА В БЪЛГАРИЯ ПО ПОКАНА НА БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ЛЕКАРСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (БАЛИ)

Д-Р ВИМ ГЬОТЧ БЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ - ЛЕКТОР НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ МОДУЛ ОТ КУРС ПО ЛЕКАРСТВЕНИ РЕГУЛАЦИИ 2016 НА БАЛИ


На 2 декември, с провеждане на Модул 5, приключи тазгодишното издание на Курс по Лекарствени Регулации на Българска Асоциация за Лекарствена Информация.

За финала на най-голямото ежегодно събитие на асоциацията, лично проф. Татяна Бенишева – председател на БАЛИ, покани една от най-влиятелните фигури в европейската фарма-индустрия – д-р Вим Гьотч – Директор на  EUnetHTA Joint Action 3 (2016-2020) - /Европейска мрежа за оценка на здравни технологии/.

Специално за събитието, д-р Вим Гьотч представи темата  „EUnetHTAperspective 2016 – 2020“ и участва активно в дискусиите от програмата на семинара.

Ден преди събитието, на 1.12.2016 г., беше реализирана работна среща между д-р Вим Гьотч, директора на ИАЛ - доц. Асена Стоименова, Мери Пейчева /ИАЛ/, които са и членове на Комисия по оценка на здравни технологии, както и декана на ФОЗ, Пловдив - проф. Стефанов и членове на УС на БАЛИ.

Специално за участниците в семинара, д-р Вим Гьотч представи темата "EUnetHTA - perspective 2016 - 2020".

Вторият специален гост-лектор в семинара беше Карън Фейси - член на Scottish Health Technologies Group, която презентира темите "15 Years of Medicines HTA in Scotland - What Lessons Learned?" и "Demonstrating value in HTA - Does the story ring true?".

Специални гости на заключителния модул, бяха и представители на ИАЛ и Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти.

 Близо 200 експерти в лекарствените регулации участваха в петте модула на Курса. Лектори бяха утвърдени имена в лекарствените регулации от България, Великобритания, Шотландия и Германия.

В семинарите бяха презентирани и обсъждани темите: Регулаторна рамка  на генеричните и биологични лекарствени продукти – биоподобни, алергени и ваксини; Лекарствена безопасност- актуална регулаторна рамка; Медицински изделия - промени в регулаторната рамка. ОЗТ при изготвянето на оценъчните доклади  и реимбурсирането на   лекарствените продукти  и други.

По традиция, участниците във всеки модул, попълваха тест, с въпроси, дискутирани в съответния семинар. Участниците, чийто тестове са оценени с най-малък брой грешни отговори, участват в голямата коледна томбола на БАЛИ.

До 9 декември 2016 г., БАЛИ ще изтегли, на случаен принцип, името на щастливеца, които ще посрещне тази Коледа в компанията на кафе машина Nestle Dolce Gusto от Krups. Името на победителя ще бъде анонсирано на www.badibg.org  и във Facebook страницата на Асоциацията.

 

Коментари