Публикация

Оспорвана битка за медалите на тенис турнир „125 години ВМА”

Оспорвана битка за медалите на тенис турнир „125 години ВМА”

Приятели в болницата, съперници на корта


Медицински специалисти и служители на Военномедицинска академия се изправиха един срещу друг в рамките на превърналия се вече в традиционен тенис турнир.

Този път

приятелската битка на кортовете бе по повод 125-ата годишнина от създаването на ВМА, като отново се проведе под патронажа на началника на болницата генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н..

Много емоции и спортен хъс белязаха двудневното съревнование. 

Със златния медал на сингъл се окичи фармацевтът Димитър Бъчваров, а със сребърен – коремният хирург д-р Петър Трендафилов. Единствената дама в турнира - Ралица Вълчанова, акушер в Клиниката по „Гинекология”, затвори кръга на призьорите, заемайки призовото трето място. Макар да участва в турнира още от самото начало преди няколко години, Вълчанова за първи път успява да пребори силния пол и да грабне медал. 

Тримата бяха наградени от началника на ВМА.

Вие сте нашата гордост, бъдете живи и здрави, пожела им професор Петров.

В турнира участие взеха още д-р Стамен Чупетловски и д-р Свилен Петков от Клиника по коремна хирургия, д-р Иван Попадийн от Клиниката по гастроентерология, Владимир Солаков - експерт в отдел „Медицинска и компютърна техника и компютърни системи”.

Организаторите не скриха задоволството си, че успешно реализират идеята си турнирът да стане традиционен. И продължава търсенето на нови таланти.

Коментари