Публикация

„Дари капачка – спаси живот“ набира скорост. Включи се и ти!

„Дари капачка – спаси живот“ набира скорост. Включи се и ти!

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ привлича все повече поддръжници. Целта й е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.


Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ привлича все повече поддръжници. Целта й е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.

 

Кампанията въодушеви най-младите жители на Бургас – децата в детските градини и учениците. С помощта на учители и родители, децата с радост участват и споделят доброто. Много от дарителите използваха празника на града – Никулден, за да донесат своите капачки в болницата. Един от тях бе Хандбален клуб „Фрегата“ – Бургас.

 

С помощта на Регионално управление по образованието – Бургас и неговия директор инж. Виолета Илиева, информацията за кампанията достигна до всяко училище в Бургас и региона. Досега в кампанията са се включили над 20 училища и детски градини. Десетки са фирмите и хората, които подкрепят и помагат на кампанията. Капачки за УМБАЛ Бургас изпращат жители от всички краища на страната. Една от последните пратки е чак от гр. Костенец. От Дома за възрастни хора с увреждания от село Малко Шарково също изпратиха събрани капачки.

 

Всяка седмица внушително количество капачки предава и Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас.

Особено активен е Клубът по народни танци „Чанове“, който вече за втори път носи капачки в болницата.  Благодарим на всички дарители! „Дари капачка – спаси живот“ има страница във Фейсбук, която ежедневно публикува информация, снимки и благодарности към всеки дарител https://www.facebook.com/darikapachka/.

 

Често задавани въпроси:

 

  1. Докога се събират капачки?

Кампанията продължава, докато се събере нужното количество капачки за покупката на кувьоз. Не спирайте да събирате!

  1. Какви капачки могат да се събират? Само от минерална вода и безалкохолно?

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

  1. Къде да донесем капачките?

Капачките се предават в УМБАЛ Бургас, при портиерите на входовете на болницата. Могат да се оставят и в Строителен техникум – Бургас, бул. Ст. Стамболов 69. Могат да се изпратят и по пощата в УМБАЛ Бургас, бул. Ст. Стамболов 73 – за кампанията „Дари капачка“.

 

Коментари