Публикация

Четвърти випуск лекари се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски“

Деканът на Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ заяви, че студентите имат сериозен практически опит в медицината.


Двама отличници от Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха наградата „Златен Хермес“. Това са д-р Михаил Петров Михайлов и д-р Елена Светозарова Драгушева. Днес двамата получиха своите дипломи за завършено висше образование, заедно с още близо 50 свои колеги, които положиха Хипократовата клетва. Своите дипломи също така взеха около 20 професионалисти по здравни грижи.

Деканът на факултета проф. Любомир Спасов каза, че това е четвъртия пореден випуск от лекари, който се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски“. Той отбеляза, че основната база на факултета се намира в Университетска болница „Лозенец“, но студентите се обучават също така във Военномедицинска академия, УМБАЛ „Софиямед“ и Сити Клиник.

 „Надявам се, че тези лекари ще помагат на нуждаещите се пациенти в България и ще могат да реализират това, за което са учили и за което мечтаят“, заяви проф. Спасов. Той отбеляза, че в университета те са получили максимално добри знания и умения да практикуват медицината. Според него в хода на реализацията на тези лекари ще се покаже кой факултет в страната дипломира по-добрите специалисти. По думите му за държавата е добре да има конкуренция между университетите. „Това, което държим за обучението на нашите студенти, е те да бъдат в малки групи от по пет човека, за да може да се работи индивидуално с тях. Нещо, което е много характерно за нашите студенти е, че те от първата година започват да работят в нашите клиники. От първата година те са санитари, от третата година, започват да работят като помощник медицински сестри, така че завършвайки те имат много стабилни практически познания“, заяви проф. Спасов. 

" }-->

Коментари