Публикация

Четвърти випуск лекари се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски“

Деканът на Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ заяви, че студентите имат сериозен практически опит в медицината.


Двама отличници от Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха наградата „Златен Хермес“. Това са д-р Михаил Петров Михайлов и д-р Елена Светозарова Драгушева. Днес двамата получиха своите дипломи за завършено висше образование, заедно с още близо 50 свои колеги, които положиха Хипократовата клетва. Своите дипломи също така взеха около 20 професионалисти по здравни грижи.

Деканът на факултета проф. Любомир Спасов каза, че това е четвъртия пореден випуск от лекари, който се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски“. Той отбеляза, че основната база на факултета се намира в Университетска болница „Лозенец“, но студентите се обучават също така във Военномедицинска академия, УМБАЛ „Софиямед“ и Сити Клиник.

 „Надявам се, че тези лекари ще помагат на нуждаещите се пациенти в България и ще могат да реализират това, за което са учили и за което мечтаят“, заяви проф. Спасов. Той отбеляза, че в университета те са получили максимално добри знания и умения да практикуват медицината. Според него в хода на реализацията на тези лекари ще се покаже кой факултет в страната дипломира по-добрите специалисти. По думите му за държавата е добре да има конкуренция между университетите. „Това, което държим за обучението на нашите студенти, е те да бъдат в малки групи от по пет човека, за да може да се работи индивидуално с тях. Нещо, което е много характерно за нашите студенти е, че те от първата година започват да работят в нашите клиники. От първата година те са санитари, от третата година, започват да работят като помощник медицински сестри, така че завършвайки те имат много стабилни практически познания“, заяви проф. Спасов. 

Коментари