Публикация

Безплатни прегледи за слуха при бебета и деца организира Болница "Тракия"

Безплатни прегледи за слуха при бебета и деца организира Болница "Тракия"

Болница „Тракия" ще организира безплатни профилактични изследвания на слуха за бебета и деца. Целта е да се види дали малчуганите имат слухови проблеми, за да се отстранят възможно най-рано.


Съвременната медицина дава възможност загубата на слуха да се компенсира чрез поставянето на слухови апарати и кохлеарни импланти. Когато това стане, в първите месеци и години от живота на детето, не се отрязява на развитието му. Ако поблемът се диагностицира по-късно , може да доведе до изоставане в развитието на детето и то да не може да се научи да говори. 


Прегледите ще се проведат от доц. Петър Руев, началник на Отделението по УНГ в Болница „Тракия" и д-р Тодор Димитров. От тях могат да се възползват родители, на чиито деца, не са били извършени профилактични прегледи за увреждане на слуха при раждането им. Също така и деца със слухови проблеми (в този случай е добре родителите да носят всички предишни изследвания). 
Изследванията ще се състоят на 12 декември - понеделник, от 10.00 до 15.00 ч. в МЦ „Трета поликлиника". За да се възползвате от тях, е нужно да се запишете предварително на телефон 0882 280 120 всеки работен ден в интервала от 8:30 до 14:30 часа.
Освен изследванията, Болница „Тракия" организира и поредното „Училище за пациенти". Този път то ще бъде посветено на проблемите на слуха сред децата и възрастните, както и на възможностите им за лечение и рехабилитация. Лекциите ще се състоят на 13 декември 2016 г. - вторник, от 18.30 ч. в болница „Тракия Парк". Входът е свободен за всички. Очакваме ви!

Програма на „Училище за пациенти" на Болница „Тракия"

 

Дата и час: 13 декември 2016 г., 18.30 ч.
Място: Болница „Тракия Парк"

 

Теми и лектори:

 

„Неонатален слухов скрининг, слухови проблеми при деца и възрастни", Д-р Тодор Димитров
„Възможности на кохлеарната имплантация", Доц. Петър Руев
„Речева рехабилитация след поставяне на кохлеарни импланти", Д-р Фани Михайлова

 

 

Коментари