Публикация

Седем загинали и 29 ранени при мощен взрив на влакова композиция с цистерни в с. Хитрино

Десетина са в много тежко състояние след инцидента в Шуменско, очаква се броят на починалите да нарасне


Седем души загинаха, а 29 са ранени при мощен взрив на товарна влакова композиция от цистерни с пропан бутан в село Хитрино рано в събота сутринта. Влакът е дерайлирал близо до гарата в самия център на селото, при което е станала силна експлозия, причинила разрушения и опожарила над 50 къщи и магазини.

Според официалната информация на властите 10 от пострадалите са в тежко състояние, поради което броят на жертвите може да нарасне. 

Шестима от тежко пострадалите жители на селото са настанени  в две варненски болници, петима от тях – една жена и четирима мъже, са във Военноморската болница. Един от пациентите е стабилизиран и вече е извън реанимация, съобщават от лечебното заведение. Останалите четирима все още са в реанимация, като двама от тях са в много тежко състояние. Две жени са настанени в болница „Св. Мина” във Варна. И двете са в критично положение и борбата за живота им продължава, съобщи bTV.

В болницата в Шумен са останали 10 души, трима от тях са в по-тежко състояние. През нощта в лечебното заведение не са постъпвали нови пациенти.

Коментари

Ужас. Каква трагедия!