Публикация

Жители на взривеното с. Хитрино скочиха срещу тел: 112

Първата линейка е пристигнала след 11 минути, увери министър Петър Москов.


Жители на с. Хитрино се оплакаха пред телевизионни репотрери, че спасителните са дошли един час след подадения сигнал за инцидента на тел:112.

Мъж, чиято съпруга е с 90% изгаряния заяви, че пожарните коли не били заредени с вода, а пожарникарите и полицаите са се държали грубо с него и са го обиждали. 

Първият сигнал на 112 е подаденв в 5.43 часа, а първата линейка за Хитрино е тръгнала в 5.45 и е била на място в 5.54 часа, заяви пристигналият на мястото на трагедията министър на здравеопазването в оставка д-р Петър Москов. Според него в 6.25 часа са се отзовали още два екипа. До 6.50 всички 12 души в най-тежко състояние били откарани в болницата в Шумен.

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова, когато потегли за с. Хитрино, българите да даряват кръв за спасяване на пострадалите. Няма недостиг на кръв, необходимите количества са осигурени, увери малко по-късно д-р Москов. "Поклон на всички граждани, които вчера дариха и на останалите, които са искали да дарят кръв. Това значи, че можем да правим неща заедно, когато има заплаха", обобщи той.

Министърът съобщи, че броят на ранените е 30, тъй като мъж е приет в болницата в Шумен. Състоянието на не малко от приетите в болниците е не просто тежко, а критично. Вероятно тепърва някои от тях ще развият белодробни заболявания. 

Коментари